Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel

A Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel az Európai Uniós pályázati források sikeres felhasználását segíti azzal, hogy a megalapozott üzleti és fejlesztési tervekkel rendelkező KKV-k elegendő önrész hiányában is belevághatnak beruházási, fejlesztési céljaik megvalósításába. A pályázni kívánók ezen túl optimálisan strukturált, célzott finanszírozási háttérrel tervezhetik a beruházásaik és vállalkozásaik és vállalkozásuk jövőjét.

A Széchenyi Önerő Kiegészítő által kínált lehetőség a KKV-k pályázati esélyeinek növelését és a pályázatból történő beruházások sikeres megvalósulását célozzák meg.

 • A Hitel összege
  Az igényelt Önerő Kiegészítő Hitel összege minimum 500.000,- Ft, a maximális hitelösszeg 50 millió Ft, és ezek között 100.000,- forintonként emelkedő összegű lehet. Az igénylőnek a tervezett beruházás összköltségének minimum 20%-át kitevő saját erővel szükséges rendelkeznie.
 • A hitel futamideje
  A hitel futamideje az Önerő Kiegészítő Hitel esetén 1 év 10 év közötti lehet.
 • A hitel törlesztése
  A hitel folyósítása számla alapján történik. A vállalkozás a tőke törlesztésére akár 2 éves türelmi időt is kaphat, így a tőketörlesztést csak a türelmi idő letelte után kell megkezdenie. Naptári negyedéves és havi tőketörlesztésre is lehetőség van. A tőketörlesztés lineáris.
 • Hogyan igényelhető Önerő Kiegészítő Hitel?
  A Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel igényléséhez szükséges dokumentumokat a Regisztráló Szervezetek, azaz a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a Területi Kereskedelmi és Iparkamarák, illetve a KA-VOSZ Zrt. irodáiban lehet benyújtani.